Astăzi Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a lansat minibibliotecile stradale în orașul Constanța, în cadrul proiectului „Raftul verde”.
Minibibliotecile se înscriu într-un circuit liber al cărții, fiind alimentate de voluntarii bibliotecii.

lafemme.ro

Proiectul „Raftul verde”

carturesti.ro

Având la bază conceptul de booksharing, proiectul „Raftul verde” se înscrie într-o nouă tendință de îmbogățire a resurselor de lectură, aceea a schimbului sau tranzacțiilor libere de carte, între cititori.

Tot în cadrul proiectului „Raftul verde”, fie că doresc să doneze sau să primească o carte, să citească și să dea mai departe sau să facă un schimb echitabil, constănțenii au prilejul de a se întâlni lunar, în fiecare primă zi de miercuri, la sediul Bibliotecii, pentru a socializa prin intermediul cărții. Cititorii aleg tot mai mult această modalitate alternativă, gratuită și ecologică de procurare a cărților.

Cele trei minibiblioteci în vecinătatea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, Muzeului de Artă și Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Împreună cu fetița mea cea mică Natalia am vizitat 2 dintre minibiblioteci și ne-am ales câte o carte.

Dacă iubiți cărțile vizitați Raftul Verde pentru a alege vreo carte ,să duceți cărți pe care le -ați citit sau să faceți schimb de cărți cu alți cititori.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *