Acum este sezonul cireșelor și al vișinelor am făcut și noi dulceață de cireșe și de vișine.

Eu am o rețetă proprie pe care o respect și îmi iese mereu cea mai bună dimineață. Secretul meu este că nu adaug apa ,nu fac sirop din apa cu zahar ci las fructele cu zahar peste noapte la frigider ,iar ele își lasă siropul propriu.

breville-romania.ro

Rețetă dulceață de cireșe / vișine

Cantități :

  • 2 kg cireșe sau vișine
  • 2 kg zahar
  • zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare:

Curățăm fructele de codițe le spălăm apoi scoatem sâmburii.

Punem cireșele sau vișinele după caz într-un castron ,adăugăm zahărul peste ele și le lăsăm peste noapte la frigider.

A doua zi le scoatem le punem într-o oală le fierbem timp de aproximativ o oră.

În timpul fierberii se va face o spuma pe care o aruncam.

După fierbere ,lăsăm dulceața sa se răcească 10 minute ,apoi o punem așa călduță în borcane.

Pofta bună!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *